Verwarming & sanitair

Verwarming
Daar we op de verdieping nog een deel onafgewerkt willen laten en de precieze invulling hiervan later willen beslissen, was de vraag waar we de radiators zouden hangen een moeilijke. De vraag werd breder bekeken en de vroeger gemaakte beslissing om enkel de benedenverdieping van vloerverwarming te voorzien werd herbekeken. Ook de eerste verdieping krijgt vloerverwarming en dat bant ineens alle radiators het huis uit (op die ene elektrische bijverwarming in de badkamer na dan) en laat onze verwarmingsinstallatie volledig op lage temperatuur werken.

Sanitair
De eerste buizen.

Sanitair
De keuze qua sanitairtoestellen hadden we wat uitgesteld en dan opeens moest het snel gaan. Een namiddagje rondlopen in de showroom van Facq gaf ons al heel wat informatie en een redelijk voorstel mee naar huis. Voor de keuken waren we al wat boven budget gegaan, dus enkele al te zotte badkamerwensen waren al wel gesneuveld. Een stalen ligbad, net passend naast de behoorlijk platte, ruimbemeten douche’bak’ van 1m80 op 1m, glazen douchewand, een grote opzetlavabo (al hebben we de Domus H20 zelf nog niet gezien) en twee exemplaren van de Subway 2.0 als toilet.
Qua kraanwerk zal de, volgens ons echt wel mooie, Dornbracht Meta 02-serie onze wastafel en bad van water voorzien. De douche wordt de Facq-huismerk-showerpipe ‘Nordica Paffoni’ – we hadden nooit gedacht dat ze bepaalde douche-inbouw-systemen zo budgetverslindend konden maken -. Nog een handwasbakje en koudwaterkraan voor het toilet beneden en een uitgietbak in de berging vervolledigen de bestelling.

Badkameraanpassing
Dan nog de verwarmingsketel geüpgraded waardoor die net iets te diep werd voor de oorspronkelijk voorziene plaats, de badkamer een twintigtal centimeter vergroot ten koste van de technische zolderruimte om de ketel toch mooi in een kast weg te kunnen stoppen en uiteindelijk stond de badkamer net op tijd volledig op punt.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *