Opnieuw Amsterdam

In januari was ik er voor het plezier, in oktober voor de Europese DrupalCon van 2014, dé conferentie over het CMS Drupal en alles daarrond, waar we met XIO uiteraard aanwezig waren. Bij deze enkel enkele eetadresjes om toe te voegen. Een uitgebreider Amsterdamverslag vind je aldus in mijn post van vroeger dit jaar.

Tasca Bellota
Ik had er positieve meningen over gelezen en de tekst op de website sprak me zeker aan, maar de rest van hun online aanwezigheid zorgde voor wat twijfel… die al snel wegebde na het proeven van de eerste Spaanse tapas die geserveerd werden. (Maar toch, doe iets aan die website.)
Daar we met een grote groep waren, lieten we de sympathieke serveersters voor een bepaald budget wat tapas naar keuze van de chef aanrukken (goede selectie!), gevolgd door een pan overheerlijke paëlla. Met sangria en wat wijn erbij werd het de perfecte Spaanse avond, in Amsterdam.

Michel Inn
Tapas, pintxos, gerechtjes om te delen, heel smaakvolle houtovenpizza’s met wat alternatieve toppings/toppingcombinaties, lekkere wijnen. Leuk terras als het weer meezit en gezellige binnenruimte.

– Burger King, vlak voor je Amsterdam binnenrijdt.
Vettig, relatief prettig.

Hotel CitizenM
Kleine hotelkamers met grote muur-tot-muur-bedden, glazen douchekokers centraal in de kamer en mat-glazen wc-kokers. Alleen de werking van de van kleur veranderbare sfeerlichten voelt al behoorlijk gedateerd aan in deze tijden van vlot werkende Philips Hue-lights.
Hip ingerichte, kleurrijke bar en lounge, aangename bar met vriendelijke, internationale, doch wat overwerkte barmannen en -vrouwen die overweg kunnen met een cocktailshaker. ‘s Morgens kan je trouwens voor wat kleingeld een koek van het ontbijt meegrabbelen als je geen volledig ontbijt bij de kamer hebt.
De kamers zijn met hun beperkte privacy wat wennen wanneer ze gedeeld worden met collega’s, maar ik zou er zo opnieuw overnachten, zeker als ik er alleen/als koppel zou zijn. Ik ben fan van CitizenM.

(En dank aan de Nederlandse organisatoren van de Pub Crawl met hop on/off-boten op de Amsterdamse grachten, en de Belgian Beer Night in de Bekeerde Suster, met traktaties door Calibrate.)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *