Kerstmarkt in Düsseldorf

250km of twee en een half uur vanuit Gent, passerende langs gezonde Nederlandse autosnelwegparkingaperitiefhapjes, brengen je tot in Düsseldorf en laat het daar vanaf eind november volledig in het Kerstthema staan. Nuja, kerstmarktthema is misschien een betere verwoording. Wij waren er 5 tot 7 december.

Onderweg - Parking Nederland

Kerstmarkt

Zeven pleinen elk met hun eigen, herkenbare en mooie inkleding, een schaatsbaan, tig eet- en drankstandjes, pretzels, gepofte kastanjes, flammekuchen, reibekuchen (van geraspte aardappel) met appelmoes, raclettebaguette, curryworst (maar de echte uit Berlijn blijft de beste), glühwein (al dan niet met Amaretto), eierpunch, lichtjes, rolschaatsende kerstmannen, reuzerad, …
Het is alleszins heel gezellig/lekker en het neemt snel enkele uren in beslag om ze allemaal te doorkruisen, maar eigenlijk is het geheel toch iets minder groots dan verwacht.

Kerstmarkt Düsseldorf

Düsseldorf

Daarbuiten hebben ze hier ook de Rheinturm, een 240,5 meter hoge telecommunicatietoren waar ze de grootste digitale klok ter wereld op geplaatst hebben. Iets verder vind je de Neuer Zollhof, een combinatie van drie gebouwen ontworpen door Frank O. Gehry (Hij was ook de architect van o.a. het Dancing House in Praag). Overhellende muren, gebogen lijnen, een stalen en blinkende/spiegelende gevel. Verder uiteraard ook de nodige winkelstraten (Königsallee), parken (Hofgarten), waterpartijen en musea.

Quintooo

Eten en drinken

Quintooo: Normaal weiger ik restaurants binnen te gaan waar ik niet op voorhand de nodige opzoekingen over gedaan heb, om teleurstelling te vermijden. Bij deze Vietnamees brak ik (eenmalig) met die afspraak met mezelf. Het zag er door de vitrine ook gewoon zo goed en gezellig uit. En die inschatting werd bevestigd. We schreven wat nummertjes op de in pasteltinten gehulde bestelkaarten en al snel werd de tafel te klein voor de Vietnamese lekkernijen. Mon khai vi!

Toykio Gallery & Coffee: de toys & sculptures van Toykio zelf, maar ook van Coarse en andere. Beneden ook een mini-galerij. Maar al bij al meer koffiebar dan winkel/galerij en dat is jammer. De jongste kon de bagels wel smaken.

Toykio Bagel

Speelgoedwinkel

Bij Spielschiff ben je aan het goede adres om je honger naar houten speelgoed te stillen. De dochter wist alleszins niet waar eerst kijken en ook de papa, mama, oma en opa werden er best vrolijk van.

Indigo Düsseldorf – Victoriaplatz

Zoals alle Indigo’s, mijn favoriet binnen de IHG-keten, heeft ook het Indigo Düsseldorf een inrichting waar ik me direct in thuis voel. Strak, modern, met waar nodig enkele contrastkleuren.
Ibe & Dusseltje
– Upgrade naar King Executive en ookal ligt deze kamer met een extra paar vierkante meter net naast de lift, geluidshinder hiervan hebben we niet gehad.
– Met onze dochter van anderhalf was dat extra stukje kamer perfect voor het kinderbedje. Een kinderbedje waar zomaar een schattige schaapknuffel bijkomt, is trouwens een stevige win! Onze dochter voelde zich onmiddellijk net iets meer thuis (en achteraf is het thuis ook haar favoriete slaapknuffel geworden). Dank, Indigo!
– Pluspunten voor de goed afgewerkte badkamer en goede douche!
– Lekker ontbijt, niet overdreven uitgebreid, maar perfect om de dag te starten. (Lekkere miniwafeltjes!)
– Wellness: qua interieur ligt de focus op sport en gezondheid en dat blijkt ook uit de naam: “Engelmayer MedFit“. Allemaal behoorlijk functioneel en weinig focus op relaxatie dus, maar dat is dan ook mijn enige puntje van kritiek en dat doet niets af aan de goede uitrusting met twee sauna’s, een stoombad, een rustruimte en een buitenterras.
– Sinterklaas kwam er ook tijdens onze eerste nacht, met zijn knecht Ruprecht, en hij bracht Sintpantoffels (vreemd!) en een klein chocolaatje.
– Parking op straat, voor de deur, is gratis in het weekend. Dat is dus, als er plaats is, goedkoper en handiger dan de ondergrondse parking binnenrijden.

We misten…

– Het wekelijkse gratis concert op zondagnamiddag 16u in de Andreaskirche: Die Sonntagsorgel in St. Andreas.
– Naar de top in de Rheinturm.
– Voor de musea (NRW Forum, Kunstsammlung 20, …) moeten we ook nog eens terug.
– Gesloten Romantiklabor.

Conclusie

Weekendje kerstmarkt? Niet twijfelen, stap in de auto. Binnen een paar uurtjes ben je er. Düsseldorf!

IMAG2682

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *