Warschau, de prijsbewuste keuze

IHG verplichtte me ofwel drie overnachtingen in eender welk van hun hotels te doen, ofwel één nacht in een Intercontinental door te brengen voor het einde van het jaar.
Die verplichting is natuurlijk relatief: ze zouden me er twee gratis nachten in 2015 plus nog een hoopje extra punten (ook in te ruilen voor gratis overnachtingen) voor in de plaats geven als ik het deed. En dan maak ik er al snel een verplichting van voor mezelf. (Into The Nights-actie najaar 2014)

Warschau: Daar ik na mijn laatste doortocht zeker nog eens wilde terugkeren naar deze zeer levendige stad en bleek dat de kost voor de vlucht plus de Intercontinental-overnachting net evenveel zou zijn als de drie overnachtingen in zo goedkoop en dichtbij mogelijke hotels (zo’n 180 euro), me veel minder tijd zou kosten en ook aangenamer zou zijn, was de keuze zeer snel gemaakt.

Palace of Science & CultureZaterdag landen om 12u, zondag terug opstijgen om 16u30, met LOT Polish Airlines. 28 uur had ik…

Hotel Intercontinental

– Upgrade naar een corner room, met schitterend zicht op de Palace of Science & Culture vanuit badkamer en slaapkamer.
– Fruit en extra water werd naar mijn kamer gebracht.
– Van het ontbijt mocht ik als extraatje ook gratis genieten. (Superontbijt trouwens.)
– Het zwembad, het hoogste van Europa, en de sauna zijn aangenaam om enkele uurtjes in te vertoeven, maar er zijn er zeker betere.

Butchery & Wine

Our quest is to create a place in Warsaw where people can enjoy great food that is prepared with ingredients of the highest quality and served in a setting that is without unnecessary fuss, where we can say with confidence to all: eat what you love.

Kalfszwezeriken in een lekker sausje op getoast brood en de Butchery burger met kaas. Voor goed stukske vlees moet je bij Butchery & Wine zijn.

Butchery & WIne

Concept 13

Weet dat het er supergoed uitziende 5-gangen-menu dat normaal als lunch verkrijgbaar is aan 55 Zloty (12,5 Euro) enkel in de week mogelijk is. In het weekend moet je het met de à la carte doen. Met uiteraard het voordeel van dien: je kan zelf kiezen voor de tagliatelli met truffel en botersaus en de gegrilde octopus met drie sauzen. Maar de prijs ligt wel gevoelig hoger en je krijgt maar 2 gerechten te proeven.
Een dessert kreeg ik er jammergenoeg niet meer bij (te wijten aan het royale ontbijt en de even royale portie octopusarmen.)
Concept 13 is alleszins een aanrader. Mijn volgende keer Warschau plan ik op een weekdag.

Concept 13
(De boontjes met pinda’s als bijgerecht zijn trouwens niet aan te raden. Het klonk me sowieso nogal fishy. Daarom dat ik ervoor koos. Uiteraard.)

Het restaurant is trouwens gelegen op de vijfde verdieping van de VITKAC-winkel die ook een bezoekje waard is, al zou gelijk welke aankoop er mijn concept om ‘snel en goedkoop even Warschau te doen’ oneer aangedaan hebben.

Teatr Wielki Opera

Genoten heb ik. Het werd aangekondigd als een balletavond in drie delen. Mijn kennis van het balletoeuvre is niet al te groot en ik had ook geen idee dat die delen zo verscheiden konden zijn.

Teatr Wielki Opera - 1914

Bij het eerste deel kreeg ik een glimlach op het gezicht, al vond ik het redelijk oppervlakkig, het tweede gaf me rillingen door z’n eenvoud en het derde hield me met z’n karakterdesign en sprookjesachtige gelaat helemaal in de ban.
Het eerste: “Nevermore…” van Robert Bondara (wereldpremière)
Het tweede: “Soldiers’ Mass” van Jiří Kylián (1980)
Het derde: “The Green Table” van Kurt Jooss & Friedrich Cohen (1932)

Elk met live muziek en uitgebreid orkest/koor in de orkestbak trouwens. Heerlijk.
Ga zeker die laatste twee zien, als je (al dan niet dichter bij huis) de kans krijgt!

Galeria Raster

Kleine galerij met steeds wisselende kunstenaars in de schijnwerper.
De moeite als je in de buurt passeert. Galeria Raster ligt ongeveer op de weg van Intercontinental naar Butchery & Wine bvb.

Uber

UberPOP bracht me van de luchthaven naar het hotel en deed ook de omgekeerde weg. Steeds een aantal chauffeurs beschikbaar en, zoals steeds, budgetvriendelijk.

Wat nog?

Net naast het Intercontinental ligt het Muzeum Sztuki Nowoczesnej W Warszawie. Geen tijd meer voor gevonden, maar het zag er wel de moeite uit langs buiten.
Verdere info en uitgebreidere aanraders in de post van mijn vorige verblijf in 2012. (Atelier Amaro! Miedzy Nami Between Us B&B!)

Conclusie

Warschau, ik kan het iedereen aanraden als stad voor een snel weekendje weg. Een citytripbestemming die nog niet zo ingeburgerd is en daardoor nog helemaal zichzelf kan zijn.

Warsaw street

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *