Krijttekening

Momenteel is het huis binnenin nog een volledig lege doos. Een trapgat naar de kelder en wat stalen profielen, meer staat er niet. Om een wat beter zicht te krijgen op de (weinige) binnenwanden die we zullen hebben, besloten we een pak stoepkrijt, dat hier om de één of de andere reden ooit beland is, nuttig in te zetten. De wand rond de berging met de deur naar diezelfde berging, de vestiairenis en de toiletdeur maten we af, de bureaukast en het bureautablet kreeg een plaats op de grond, een tv werd aan de muur gehangen en ook het keukeneiland, de eettafel en de keukenkasten verschenen in de ruimte. Zichten en doorgangen werden heel wat duidelijker. Afmetingen werden tastbaar en we hebben nu echt weer een beter zicht op hoe het er tegen de zomer zal uitzien…

Krijtvoorstelling
Joke tekent de roze keukentafel.

Zeer interessant om eens in het echt uit te tekenen bleek trouwens de badkamer. Breedtes van douchebak en badkuip, die maar perfect gepast zijn om naast elkaar in de ruimte te passen, plaatsing van de lavabo in relatie met het raam, de breedte van de kast voor de CV-ketel, de doorgang naar de technische zolderruimte en, niet te vergeten, de inkomdeur van de badkamer, die momenteel nog uitgeeft op het trapgat.

Krijt, wat meetmateriaal en wat tijd, meer is niet nodig om wat groottes en verhoudingen op een real-size-ruwbouwmaquette te schetsen.

Comments: 2

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *