Interieurarchitect

De inplanting van de keuken in onze keuken/leefruimte door de architect was tot nu toe niet helemaal ons ding en we bleven twijfels hebben. We hadden de indruk dat zowel het architectenduo als wijzelf wat vastgeroest waren op het idee dat achter de bestaande plannen schuilde. (Je zou voor minder, wetende dat het ontwerp al een jaar op tafel ligt.)

We hadden nood aan een frisse kijk en besloten bij een interieurarchitect aan te kloppen. Eerst en vooral om te zien in hoeverre dat betaalbaar zou blijken en welke verplichtingen eraan vast zouden hangen. We kozen er dan ook maar één uit (in tegenstelling tot onze oorspronkelijke architectenkeuze) wiens blog het al een tijdje tot in mijn RSS-reader had geschopt: Kove. Bij het eerste gesprek bleek het eerst en vooral redelijk te klikken, leek er ook zeker de goesting te zijn om iets dergelijks te ontwerpen en, het belangrijkste, leek er ook binnen budget best wat haalbaar te zijn. Na enkele nachten nadenken, besloten we er dan ook mee in zee te gaan, oorspronkelijk voor een uitwerking van de keuken, een uitwerking van de badkamer en een lichtplan voor het gelijkvloers.

Bij een tweede gesprek werden onze wensen nog meer in detail besproken en maakten we duidelijk dat het zeker mocht afwijken van de standaard keukenlay-out en welke verwachtingen we verder hadden. (Ook was ons in tussentijd voor de badkamer door de architect een schitterend nieuwe plan voorgelegd waardoor we dit toch terug uit de opdracht van de interieurarchitect haalden.)

Bij een eerste tussentijds voorstel van de keukenlay-out waren we nog verre van tevreden, maar we konden de redenen voor het waarom duidelijk verwoorden. Die info heeft Koenraad aangezet tot het uittekenen (in 2D en 3D) van de ultieme keuken die echt aan zo goed als al onze wensen voldeed (en zelfs enkele wensen die we al half laten varen hadden, werden terug opgepikt.) De ruimte wordt zeer moduleerbaar, er is een zeer grote tafel voorzien, voldoende kastruimte, mooie uitlijning op andere elementen van de ruimte, etc. Die keuken wordt het dus… al zal het door het gedeeltelijk maatwerk (en gedeeltelijk IKEA) weer een extra (hopelijk niet al te tijdsopslorpend) zijprojectje worden.

Qua lichtplan kregen we een plan voorgeschoteld met daarop een aantal lichtpunten en de bijhorende lampen. Dit voorstel hadden we laten maken om een alternatief beeld te krijgen op wat de architect ons voorgesteld had. Het positieve aan dit lichtplan vonden we niet alleen de plaatsing van de lichtpunten, maar ook de verdere uitwerking qua type lamp. Zo hadden we bepaalde voorstellen qua armaturen nooit verwacht (en zouden we ze ook straal voorbij lopen in een ‘lampenwinkel’), maar als we ze ons op die plaats inbeelden, dan passen ze echt wel en dat niet enkel als lichtpunt, maar ook als objecten die de ruimtes af maken. Daar uiteindelijk, na het ondertussen gebeurde overleg met onze architect, het finale lichtplan een combinatie zal worden van de twee versies, zijn we ook hierover zeer tevreden.

Het doel dat we voor ogen hadden bij het inschakelen van een interieurarchitect is zeker bereikt. Eenmaal we verhuisd zijn en we een fris interieuridee willen krijgen over bepaalde nog onafgewerkte ruimtes, weten we dat we naar Temse moeten!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *