Offf 2011 Barcelona

Drie dagen op de design/multimedia/creativiteitsconferentie Offf, een dag ervoor als opwarming, één erna als afkoeling en wat tijd tussendoor. Vijf dagen… in Barcelona.

wo 8 juni 2011
Om 6u30 stijgt de Brussels Airlines-vlucht op. Om 8u30 zijn we al in Barcelona en een busrit later in ons hotel. We kunnen onmiddellijk inchecken en ik nestel mij, behoorlijk moe van het weinige slapen, in de hangmat van onze aparte loungeroom. Casa Camper heet ons hotel. Vlakbij de conferentiezaal, 24/7 gratis dranken, broodjes, fruit, brownie (!), cheese cake (!!), etc., naast de gewone kamer nog een aparte loungeroom met hangmat en een tweede tv, een heerlijke rain shower en een cool zicht op de verticale tuin. Voeg daar nog vriendelijk personeel aan toe dat je verblijf zo aangenaam mogelijk wil maken en veel beter kan je het niet treffen.

Casa Camper BarcelonaNa de benodigde rusttijd trekken we, zeer onvoorbereid, de stad in. Net de hoek om, in de Carrer del Doctor Dou vinden we een boekenwinkel met een hele collectie designmagazines, -boeken en achteraan een expositieruimte. RAS heet het. Abstracte schilderijen hangen te koop/verkocht in de galerij.

Richting zee lijkt ons een mooi volgend doel. Geeuwend bekijken we de zee en voelen we de veel te koude, hevige wind. Terug ‘t stad in. In de richting van een objectenwinkel met de beste aankoop van de reis (enkele achterzak-reis/conferentieverslag-A6-Moleskines) en veel ander designspul. Het één nuttiger en betaalbaarder dan het ander. Zoals een wijnglazen-deurbel of verschillende lamparmaturen die mij kunnen krijgen. Vinçon heet deze winkel waar je best wat extra tijd voor inplant.
Een random galerij die we binnenlopen stelt werken van Juan Genovés tentoon. Groepen 3D-verf-mensjes, op doek. Wijs. Mayoral Galeria d’Art heet deze.

De avond valt en de magen worden hongerig. Ik overtuig mijn kamergenoot tot de geneugtes van een tapas-degustatiemenu-restaurant. Cata 1.81 is de naam. We hebben geluk met het vrije tafeltje, lachen wat, in ons eigen, typisch Belgische, taaltje met de Zweden – of zijn het nu toch Noren – naast ons (die ook over ons bezig zijn, horen we later) en krijgen zeven tapas voorgeschoteld, waaronder een overheerlijke pasta met een saus van witte chocolade en zwart zout, en mini-hamburgers met chips in een fastfood-kartonnetje. Een tongstrelende verse kaas en chocoladeverpakking vervolledigen als twee desserts het menu. Ik kan het niet laten en bestel nog een fles van de super rode dessertwijn voor het thuisfront.

do 9 juni 2011
Ontbijten met een CasaCamper-roerei en Offf Barcelona betreden. Ik merk direct dat het totaal anders zal zijn dan de Offf van het jaar voordien. Kleinere zalen en een gebrekkige bewegwijzering. Het blijkt te kloppen en het gemor in de wandelgangen en op Twitter neemt elke minuut grotere proporties aan, tot een overdreven negatieve ingesteldheid. Buiten de vaststelling dat je op tijd moet zijn om bepaalde sprekers te zien en dat zowel rechtstaan als het op te weinig ruimte op de grond moeten zitten pijn doen na een tijd, heb ik er trouwens maar weinig last van gehad. Jammer dat die negatieve vibe ook niet wegtrok bij een groot deel van de bezoekers.

Resonance Film. Director’s Cut from Physalia Studio on Vimeo.

Ik zag spreken…

41° BarcelonaNa de meevaller in Cata 1.81 gisteren, had ik de luxe vanavond weer het restaurant te mogen uitkiezen. Nog een trapje hoger dacht ik. 41°, de cocktailbar van de Adrià-broers, Ferran en Albert, heeft een hele resem tapas/hapjes op z’n kaart staan die quasi rechtstreeks uit de El Bulli-menu’s van de jaren voordien komen. We bemachtigen (onverwacht, na reservatie pas de dag zelf) een tafeltje. De twee cocktails die ik drink zijn mijn lekkerste cocktails ooit. En de vergezellende tapas, we bestelden een tiental soorten die nu aan een gezapig tempo één voor één de keuken verlaten, zien er verbluffend uit. Van yoghurt-nootjes tot spicy tentacles, allen verwennen de smaakpapillen met al dan niet gekende smaken. En om af te sluiten komen de chocobombas en marshmellows eraan. Zo dun, zo smeltend, zo’n smaakbommen!

vr 10 juni 2011

Be explosive… from Superbe on Vimeo.

Ik zag spreken…

Het restaurant waar we terechtkwamen na enkele omzwervingen (niet te vinden/volzet) wil ik ten stelligste afraden. (Of het lag aan de te hoge verwachtingen na de voorbije dagen.) La Cacha. Ofzo.

za 11 juni 2011

The Happy Film Titles from {group theory} on Vimeo.

Ik zag spreken…

Offf, je was weer de moeite!

Afsluiten met de Offf main titles:

OFFF Barcelona 2011 Main Titles from OFFF, let's feed the future on Vimeo.

Eten doen we deze avond in een restaurant dichtbij het hotel, Anima is de naam. Kleine porties, maar best lekker. We wandelen de Ramblas nog eens af en ik pik nog een cheese cake mee uit de Casa Camper-self-service. The making of van een Superman-film in Bollywood is op tv.

zo 12 juni 2011
Sightseeing. Caixaforum, Arenas, Sagrada Familia.
De promenade en het strand van Poblenou.
Vampire Weekend-achtig drink ik een Horchata bij El Tio Che op de Ramblas del Poblenou.
En het smaakt.
Torre Agbar.
Metro.
Bus.
Vlieg.
Thuis.

Klaar voor Offf 2012!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *