Gelijkvloers

Verbazend snel gaat het eenmaal ze in de hoogte beginnen. Ons stukje grond is nu echt herschapen tot een bouwwerf (met kraan, werfkeet en lege blikjes) en het gelijkvloers staat er eigenlijk volledig. De eerste keer dat we er kwamen, na twee dagen, verschoten we van de muren en beseften we dat het nu echt begonnen was, al konden we het ons nog moeilijk voorstellen dat we er binnen een jaar in zouden wonen.

In je huis rondlopen en de ruimtes in het echt inschatten geeft ineens ook een beter beeld dan het op de plannen bekijken. Groottes en afstanden worden tastbaar en je kan echt zien welke zicht je vanop elke plaats in je woning zal hebben, naar buiten toe, maar ook naar de andere kamers toe.

Eerste muren
De eerste muren

Volgende todo, het plafond:
Op het gelijkvloers komen een aantal predallen te liggen en daarboven wordt nog een laag beton gegoten. Tussen de predallen liggen ook nog enkele stalen liggers (poutrellen) (waaronder één echt impressionant exemplaar) om de overbrugging op te vangen. Voor het gieten van die betonlaag kunnen we dan ook best al beslissen waar inbouwlampen en de dampkap uiteindelijk zullen komen. We beslissen last-minute twee gaten voor inbouwlampen uit te sparen in het bureau en daarbuiten met opbouw te werken. Daar we nog niet volledig zeker zijn van de keukenopstelling plaatsen we toch ook een uitsparing in het beton voor het ‘hoogstwaarschijnlijk’ gat voor de dampkap. Andere benodigde gaten zullen door een behoorlijke betonlaag uitgeslepen moeten worden, wat ook niet onmogelijk is.

Poutrellen / staalprofielen
Reeds geplaatste poutrellen

*edit* Ondertussen is ook al gebleken dat onze keuken anders opgesteld wordt en de uitsparing voor de dampkap op een verkeerde plaats zit.

Comments: 1

 • gerrit March 28, 2012

  jullie hebben toevallig geen partij wijngaard 9 stenen over?
  wij komen er tekort
  ik wil betalen
  mvg,
  gerrit

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *