Het vinden van de grond

Vandaag hebben we de verkoopovereenkomst getekend. 452 vierkante meter grond in Heusden (Destelbergen) zijn van ons… eenmaal de akte verleden is tenminste.

Ligging

Bouwfirma Bostoen heeft een aantal nieuwbouwwoningen te koop in Heusden. De ligging is wel wat verder van Gent, maar met iets meer dan zeven kilometer fietsafstand tot de Korenmarkt valt dit nog best te doen. Daarbij komt dat je in een rustiger dorp komt wonen met alle dagelijkse benodigdheden op wandelafstand (Delhaize, bakker, slager, kleuter/basisschool, etc.) en in een nieuwe, doodlopende straat met waarschijnlijk vooral jonge gezinnen. Met dat idee konden we dus best wel leven.

Geplande woning

De door Bostoen geplande woningen waren best wel ok, maar we wilden net iets meer inspraak en een persoonlijke aanpak in tegenstelling tot een ‘iedereen-kan-hier-wonen’-huis. Toen één van de gronden ook zonder bouwverplichting te koop bleek, hebben we niet zo lang getwijfeld. (Pakweg tien dagen, extreem lang in vergelijking met de twijfeltijd die je maar krijgt op de Gentse bestaande-huizen-markt). Enkele handtekeningen later was de verkoopovereenkomst een feit.

Als grondbezitters kunnen we ons vanaf nu volledig toespitsen op het ontwerp en de bouw van ons droomhuis (voor zover die dromen binnen budget haalbaar zijn).

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *