Lokerse Feesten

Lokeren en zijn feesten waren onontgonnen terrein, maar de twee avondlijke bezoeken de voorbije tiendaagse hebben ze alleszins goedgekeurd.

Mijn eerste avond, vrijdag 1 augustus, was meteen ook de openingsavond van de feesten. Headphone bracht een verbazend gevulde, samenhangende set op een continu niveau, zonder dieptepunten. Mooi was dat. Als tweede optreden van de dag mocht Kane de microfoon vasthouden op het immens grote podium (in vergelijking met deze op de Gentse Feesten). Hij deed dat ook, maar kon me niet bekoren met zijn op elkaar lijkende, saai wordende rockige popsongs. Het plein begon ook al vol te lopen met Milk Inc-fans (Ja, die kan je er zeer gemakkelijk uit halen.) Vanaf het ogenblik dat Regi het podium op kwam, stond het hele plein dan ook in lichterlaaie. Wij bekeken het vanuit de verte op het verhoogde terras van de William Lawson bar. Je moet het hen wel meegeven, met rotslechte muziek een plein synchroon met de handen laten zwaaien, dance-danspasjes laten uitvoeren en zot laten worden nadat er twee zielige vuurwerkpijlen afgeschoten worden, chapeau! Maar niet aan mij besteed. Als afsluiter mocht de Peter van de Veire Loveshow, met Gerrit Kerremans als plaatjesdraaier, het goedmaken. Op hun eigen manier deden ze dat dan ook behoorlijk. Crowdsurfen in een rubberbootje, sjongejonge.

Lokerse Feesten dag 1: Headphone

Zaterdag 9 augustus was van ander hout gesneden. Monza maakte een verbazend goede indruk. Waarschijnlijk zal mijn vorige Monza-ervaring, waar Stijn Meuris over het podium strompelde door een te veel aan wijn, er wel voor iets tussen gezeten hebben dat mijn verwachtingen niet bijster hoog lagen.
Nadien liet Das Pop het aanwezige volk echt genieten van hun zeer dansbare hits. Ze maken wel naam als meest onhandige band, vooral door de hyperactiviteit van Bent Van Looy. Ik herinner me jammergenoeg niet meer hoe veel keer de roadie de microfoonstaander recht gezet en de microfoonkabel ontward heeft.
Van Arsenal live wist ik niet wat te verwachten. Ik ging er enkel van uit dat het niet slecht kon zijn en dat bleek mijn grootste onderschatting ooit. Op tien meter van het podium de energie meemaken die daar van uit ging, kan je zeker een hoogtepunt van de zomer noemen. Dat dachten er waarschijnlijk zelf ook van nadat ze na de bis ook nog voor een tris op het podium teruggeroepen werden.
Felix Da Housecat mocht het als een volwaardig feestje afsluiten en als bij wonder hielden de regenwolken, op enkele druppels na, stand.

Lokerse Feesten dag 9: Das PopLokerse Feesten dag 9: Das Pop

Kortom, de Lokerse Feesten zijn best leuk als stadsfestival met een zeer ruim en hoogstaand aanbod. Een heel groot deel van het volk komt speciaal voor de groepen van die dag en de sfeer is dan ook opperbest!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *