Twitter en functionaliteit

Twitter is leuk. Dat weet ‘iedereen’ ondertussen. Je leest een reeks gebeurtenissen, mededelingen, links etc. zonder enig rechtstreeks verband met hier en daar reacties en een gesprek. Het is één groot IRC-channel, maar met enkel de mensen die jij wilt horen, enkel op die momenten dat jij het wilt volgen en met vooral loshangende ideeën. Volgen doe je op de site zelf, maar handiger is een applicatie als Twitterific gecombineerd met een rss-lezer. En de ‘belangrijkste’ Twittercontacten, van wie je geen woord wilt missen, die volg je natuurlijk via sms.

Tot hiertoe blijft Twitter vooral actief gebruikt door de professionele webgebruiker + webhobbyist (en dit zal altijd wel zo blijven). Maar aan Twitter kunnen extra functionaliteiten toegevoegd worden die het leven ook voor niet-fanatiekelingen aangenamer maken. Zo bijvoorbeeld GroupTweet. Via deze dienst kan je gratis een sms sturen naar een hele groep vrienden/collega’s/… vanop de Twittersite of door gewoon zelf op locatie een sms te sturen. Je maakt een account aan voor een groep en registreert deze op grouptweet.com. Je geeft iedereen uit de groep die de instructies hoe een Twitteraccount aan te maken, hun gsmnummer eraan te koppelen en hoe ze de door jou aangemaakte account van de groep moeten followen. Vanaf dat moment wordt elk privébericht dat aan de algemene account gestuurd is, doorgestuurd naar alle followers. Dezen krijgen na maximum enkele minuten een gratis sms met het bericht. Ideaal dus voor last-minuteinformatie over een afspraak op locatie, om te checken of iemand in de buurt is en iets wil gaan drinken etc. Dit met per persoon enkel een zeer kleine inspanning om te registreren en een eenmalige kost van 50 cent om de Twitteraccount aan het gsmnummer te koppelen.

Een gelijkaardig gebruik om Twitter als gratis sms-service te gebruiken, maar dan persoonlijk, vind je bij Twit2Sms. En ook ontelbaar andere applicaties om de gratis Twitterdienst op de een of andere inventieve manier te gebruiken schieten momenteel uit de startblokken. Als dat maar goed afloopt!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *