Stamboombouwen met Geni

Een goed jaar geleden registreerde ik me op Geni.com omdat een familiestamboom wel leuk is om te hebben. Verder dan mijn vriendin en mijn ouders ging ik echter niet daar de gebruiksvriendelijkheid van de site me nog wat in de steek liet. Ik hield Geni in het oog en zienderogen verbeterde de handigheid en functionaliteit. In juni was de tijd gekomen om de ouders aan te zetten tot het uitbreiden van de boom (als ik het zelf zou doen, was er niet veel aan, dacht ik zo). Veel kwam er zo onmiddellijk niet van en ze hadden tijd nodig tot enkele weken geleden om het plan uit te voeren. Ondertussen is de boom uitgegroeid tot 443, al dan niet verre, familieleden. Hiervan zijn er tot nu toe een twintigtal aangemeld en deze delen reeds volop verjaardagswensen uit aan elkaar. Met een beetje geluk bouwen ook zij ‘ooit’ verder en wie weet blijk jij zo mijn achter-achter-achter-achter-achter-achter-neef/nicht/nonkel/tante/… te zijn. Een stuk uit de familie-mail die mijn vader verstuurde ter aanzetting van de aanvulling:

Beste familieleden,

Vorig weekend hebben wij ons eens geamuseerd met het aanvullen van het […] familie-netwerk […] op de Geni-site.
Op enkele uren tijd konden wij het netwerk uitbreiden van een 40-tal personen naar ruim 400. […]
Op dit ogenblik staat de teller op 443 leden… ik zou zeggen…op naar de 500. (En daarna …op naar de 1.000???….). […]

Hoe wij het “snel” gedaan hebben:
Simpel…Wij hebben onze verzameling doodsbrieven uit de schuif genomen… en zijn beginnen aanvullen… altijd natuurlijk vertrekkend van iemand die al in het netwerk is opgenomen…
Op volgende manier gaat het zeer snel: eerst vul je aan vanuit een bepaald lid naar boven toe, naar de oudste generatie die op een doodsbrief voor komt, en vervolgens een voor een de kinderen en hun partners, en vervolgens een voor een de kinderen en hun partners van die kinderen etc. […]

Wil je zelf iemand toe laten tot het netwerk dan vul je zijn/haar emailadres in zijn vakje, en vervolgens “nodig je hem/haar uit” door bvb. op “invite” te klikken bij die persoon.
Al wie toegang heeft tot het netwerk, (tot nu een twintigtal)
– kan zelf wijzigingen en aanvullingen aan brengen,
– krijgt af en toe een geni-berichtje in zijn mailbox wanneer er weer wat wijzigingen zijn aangebracht,
– krijgt een verwittiging in zijn mailbox telkens er iemand verjaart in het netwerk, waarvan de geboortedatum is ingegeven, en kan direct een verjaardagswens versturen.

Ik zou zeggen… allen aan de slag…
haal ook maar eens die verzameling doodsbrieven boven… (vooral van aangetrouwde familie want die van onze directe familie zullen er al grotendeels in zitten)
of probeer eens naar boven toe je stamboomgegevens in te geven.
of nodig nog maar wat familieleden uit tot het netwerk.
…op naar de 500…leden […]

Prettig weekend,
en amusement met ons “familienetwerk”…
Groetjes

Hop, naar Geni.com!

Comments: 1

  • willemw February 04, 2008

    “Hoe wij het “snel” gedaan hebben:
    Simpel…Wij hebben onze verzameling doodsbrieven uit de schuif genomen… ”

    droog :)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *