Gentse Feesten 2007

Over de openingszaterdag met The Scene op Sint Baafs heb ik het hier al gehad. Daarna werd het enkele dagen windstil wat mijn aanwezigheid betrof om er woensdag nog eens in te vliegen met Buscemi Live.

Buscemi Live - Sint Baafs

Dirk Swartenbroekx legde zijn beste singles van eigen makelij op de platendraaiers en de liveband gaf er nog een extra tropische sound aan mee.

Boomtown - Mintzkov

Vrijdagavond deed Mintzkov zijn ding op een boemvol Boomtown. Een optreden zonder echte hoogtepunten, maar ook zonder dieptepunten. Een meer dan deftig niveau werd de hele set door gehaald en dat was voor mij een stuk aangenamer dan sommige andere optredens waar het volk enkel tijdens de enkele bekende nummers uit het dak ging (zie The Scene). De rest van de nacht was ik vooral op Pole Pole en in het Baudeloo-park te bespeuren (denk ik).

Spinvis - Boomtown

Zaterdagavond was het opstaan lastig, maar de beloning met Spinvis des te groter. Echt goed die mens, ookal klonk het veel meer rock dan uit de Spinvis-cd’s blijkt. Vlot anderhalf uur vulden ze met hun Nederlandstalige, breekbare, zachte rock-pop en dat zonder mij te vervelen. Nagenietend nog de Duveltent (al was hier de ietwat hoogstaandere Spinvismuziek snel vergeten), de La Chouffe-kraam, Baudeloo en alles tussenin aangedaan.

Zondagavond, na een ritje heen en terug naar Malmedy, half slapend Gabriel Rios gaan beluisteren. De Graslei was goed gevuld, en de typische Pole Pole-sound vulde de omgeving. Jammer dat zijn œuvre na een tijd allemaal wat op mekaar begon te lijken. Maar dat is eigen aan het genre zeker. (Een paar jaar geleden hem in Merelbeke gezien waar hij Flip Kowlier het podium ophaalde. Dat zorgde tenminste voor wat afwisseling.)

Al bij al 5/10 dagen gehaald bij deze Gentse Feesten. Verre van mijn maximum, maar qua amusementswaarde komt 2007 toch wel ergens bovenaan te staan!

Gentse Feesten

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *