Werchterse en Gentse Feesten

Een doorwinterd festivalbezoeker ben ik niet, maar als ze mij (of mijn vriendin in dit geval) VIP-kaarten voor TW Classic op een schoteltje presenteren, zeg ik (zegt zij, in dit geval) niet nee. Het heeft wel iets om Tom Helsen, OMD, P!nk, Anouk, John Fogerty en Elton John vanuit de op sommige momenten half lege vip-pit, vlak voor he podium, met pakweg 36 000 drummende mensjes achter je, te zien en vooral te horen. Tussen twee optredens door enkele oesters, rivierkreeftjes, scampis etc. binnenspelen en doorspoelen met een Stella in een echt glazen glas, het zijn zo van die extras die het festivalgebeuren aangenamer maken. Muzikaal is vooral OMD me in positieve zin bijgebleven en deze heb ik dan ook aan m’n Proxis-cadeaulijst toegevoegd. Over, cowboy in houthakkershemd, John Fogerty daarentegen heb ik niet veel goeds te vertellen, al bleek het iets oudere publiek zich er helemaal op los te gooien. Tja, zowel de generatiekloof als het over smaken, kleuren en geuren discussieren zijn hier van toepassing…

TW Classic: Sir Elton John

Gisteren zijn ook de Gentse Feesten van start gegaan. The Scene stond op mijn verlanglijstje (en op dat van anderen). We stonden dan ook op Sint Baafs toen dezen hun opwachting maakten. Jammergenoeg konden ze me buiten ‘Blauw’, ‘Iedereen Is Van De Wereld’ en in mindere mate ‘Rigoreus’ niet echt bekoren. En samen met mij de rest van het publiek. Nog nooit zoveel mensen een gezellige babbel zien doen tijdens een optreden om tijdens de paar bekendste liederkens toch volledig uit de bol te gaan. IEDEREEN IS VAN DE WERELD EN DE WERELD IS VAN IEDEREEN!
Ik probeer nog mee te pikken, als mijn tijdsplanning, werkschema en moeheid het toelaten, maandag Daan op Sint Baafs, woensdag Buscemi Live op datzelfde Sint Baafs, vrijdag Milow aan Sint Jacobs, zaterdag Spinvis op de Oude Beestenmarkt (Hopelijk is het dan niet te druk, al vrees ik er zeer hard voor) en zondag Yevgueni aan Sint Jacobs (Al komen deze ook naar de Leuvense Oude Markt op Marktrock-zaterdag waar ik dan ook een avondje zal vertoeven).

[Flickr] [Proximus Moblog]

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *