Start to run

Na jaren van quasi-bewegingsloos leven, besliste ik eind oktober 2006 toch terug de iets sportievere toer op te gaan. Uiteraard lukt dat niet zonder enig steuntje in de rug. (De weinige sport die ik daarvoor deed was het mij al fietsend of stappend verplaatsen richting avondvullende, feestelijke aangelegenheden. Over een serieus duwtje in de rug gesproken…) Nu wilde ik echter niet een motivatie als doel hebben, maar echt de beweging als doel beleven. Een iPod nano aangevuld met de Nike+-accellerometer werd mijn deel en de eerste stap was gezet.

De tweede stap stelde zich echter elke keer maar weer uit. Tot ik vorige week eindelijk mijn stoute loopschoenen aangetrokken heb en de Start-to-run-podcast liet binnenlopen in mijn iTunes. De aanmoedigingen van Evy Gruyaert die me met zachte stem beveelt te wandelen of te lopen in combinatie met de periodieke iPod/Nike+-melding over snelheid, afstand en duur vormen een perfecte combinatie!

Nike Plus running community

Na het succesvol beĆ«indigen van de eerste twee lessen heb ik reeds 6,37 kilometer op de teller (afleesbaar via een widget op m’n Dashboard) en binnen een kleine tien weken zou ik ‘met gemak’ de vijf kilometer moeten kunnen overbruggen als ik Evy mag geloven. Via de Nike+-site houd ik mijn vorderingen en afstanden gemakkelijk bij. Ook mijn doelen (minstens 16 keer lopen de volgende 8 weken en 40 kilometer halen op die tijd) worden mooi bijgehouden en lijken zeker gehaald te zullen worden. Vandaag kreeg ik trouwens van Lance Armstrong himself te horen dat ik een record gebroken heb: Het was de langste ‘workout’ die ik al gedaan heb! Met in totaal twee workouts reeds gepleegd niet zo moeilijk uiteraard, maar het blijft toch een opsteker!

(Meer info over de techniek die de Nike+-sensor gebruikt (geen doordeweekse pedometer/stappenteller), vind je in deze PDF over een soortgelijke accellerometer.)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *