Korenlei Twee

Zaterdag mochten we van geluk spreken. Na het bekijken van de restaurants rond de Korenmarkt viel onze keuze op Korenlei Twee. Een snel telefoontje leerde ons dat we nog net de laatste tafel op het terras te pakken hadden. Mooi zo!

Korenlei Twee logo

Het achterterras biedt een zeer mooi zicht op de Leie en dat komt de gezelligheid uiteraard enkel ten goede. Als aperitief vliegen we in de cocktails. De Tequila sunrise is zeer zoet (the way i like it) en de Blue Lagoon veel te zuur, naar mijn goesting, maar zo hoort ie natuurlijk te zijn. Met een carpacio van tonijn als amuse-bouche worden onze smaakorganen opgewarmd en we verlangen onmiddellijk naar meer.

Lang dienen we niet te wachten tot het voorgerecht van het Korenleimenu (maart-mei) ons voorgeschoteld wordt. De 2-maandelijks wijzigende menu is dan ook de meestbestelde keuze hier en logischerwijs het vlotst qua bediening. Het waterzooitje van riviervis op een Oosterse wijze, met gamba is zeer lekker en wordt, met behulp van enkele stukjes brood, tot de laatste druppel gesmaakt. Hierna splitsten we. Joke ging voor de tongrolletjes op een stoemp van spinazie, met een gravalax van zalm en krabvlees, overgoten door een kreeftensausje en afgewerkt met Mechelse asperges. De asperges eiste ik op en gaf ze met plezier af. Daardoor begon ik nog meer te verlangen om nog eens terug te komen zodat ik van de schotel Mechelse asperges op Vlaamse wijze zou kunnen genieten. Over de rest van de schotel was ze dan weer wel zeer positief. Ik koos voor het gebraden Zweeds melkbiggetje op een tomaten-mozzarella rostiaardappel en een seizoensgroententulippe met serranoham, omringd door een dragon-mosterdroomsausje en het moet gezegd… dergelijk mals Zweeds melkbiggetje had ik nog nooit gegeten. Ik heb gesmuld en genoten!

Het beste moet echter altijd nog komen en, dessertenfan zijnde, komt dat meestal op het einde. Het trio van dessertjes bestond uit een crème brulée, een citroenmousse en een bolletje versgemaakt ijs. Als samen met de cappuccino dan nog een mini-flan caramel opduikt, kan de avond niet meer stuk.

Het menu heb je voor €40, inclusief een halve fles huiswijn. KorenleiTwee vind je op, je raadt het nooit, Korenlei 2 (vlak naast de Graslei). Het nieuwe Korenleimenu en de rest van de kaart kan je bekijken via hun site.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *