Varekai komt eraan

Ergens eind dit jaar slaat het Cirque Du Soleil weer z’n tenten op in ons Belgenland. Voor een aantal avonden zal Antwerpen the place to be zijn. Daar zullen ze namelijk hun beste beentjes voorzetten om de Europese première van het ongetwijfeld spetterende Varekai succesvol af te leveren. Van Dralion (ondertussen alweer bijna twee jaar geleden in Oostende) herinner ik mij vooral de open monden en verbazing bij het publiek, de mystieke sfeer en de feel-good&happy-vibe bij het nakaarten. Ook de soundtrack (die hier nog zeer af en toe in mijn iTunes-playlist terecht komt) was van de bovenste plank.

Diep in het bos, op de top van een vulkaan, bestaat een uitzonderlijke wereld — een wereld waar iets anders mogelijk is. Die wereld heet Varekai.

Een eenzame jongeman komt uit de lucht vallen en het verhaal van Varekai begint. De jongeman komt terecht in de schaduw van een magisch bos, een caleidoscopische wereld bevolkt door excentrieke wezens. Hij begint aan een avontuur dat zowel absurd als buitengewoon is. Op deze dag waar tijd geen rol speelt, op deze plek van onbegrensde mogelijkheden, begint een betoverende herontdekking van het leven.

Reserveer alvast maar een kaartje of twee, beste circus. Ik kom waarschijnlijk weer wel eens langs…

*update* De voorstellingen lopen van 30 oktober tot en met 2 december en kosten vanaf 25 euro (met beperkt zicht) tot 74 euro (in categorie 1 op vrijdagavond of zaterdag).

Comments: 1

 • THE NINJTE April 17, 2007

  was toevallig op zoek naar Varekai
  en dan ben ik hier geraakt!

  ik moet zeggen, reserveer maar eerst voor de best plaatsen!

  ik heb al mijn drie tickets ;)

  success en enjoy the show

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *