Crokidos maissnack

Als blogger mocht ik enkele weken geleden een goed gevulde doos chips in ontvangst nemen van Roger&Roger. De marketingactie, op poten gezet door Mortierbrigade, oogstte al heel wat blogposts en zal dan ten huize Croky reeds een succes genoemd worden.

Croky Crokidos Chips

De nieuwe chipssoort van Croky ligt ondertussen al enkele weken in de winkel. Crokidos zijn het antwoord op concurrent Lays’ Doritos en dat steken ze niet onder stoelen of banken. (Kijk maar naar het logo, de naam…) De maïschips oprollen in plaats van ze in driehoekvorm te gieten, geeft ze wel een originele touch en sausjes dippen blijft mogelijk. De smaak is uiteraard het belangrijkste van een consumptiegoed dat vooral moet blinken op de salontafel tijdens een goede film. Drie variëteiten zijn er te vinden, te weten de ’Sweet Tomato‘, ’Crispy Cheese‘ en ’Hot & Spicy‘. Dit in oplopende volgorde naar de climax toe. De tomaatsmaak heeft geen ketchupbijsmaak wat best goed is, maar een mens is niet gemaakt om tomaten uit het vuistje te eten en ik heb bij dergelijke chips altijd het gevoel van een ontbrekende extra. Doe daar een mozarellasmaakje bij ofzo… Voor de kaassmaak is smaakversterker E627 goed gekozen. Een van de betere kaaschipsen out of the box. De niet verder gespecifieerde aroma’s van de paarse zak geven als eerste indruk hun naam totaal niet waar te maken, maar enkele seconden later keert die indruk om en smeekt de mond om geblust te worden met… meer Crokidos Hot&Spicy’s.

Conclusie: Niet slecht, Croky! Zeker de paarse variant zal nog wel eens in mijn winkelkarretje rollen. Al zal mijn berging vooral gevuld blijven met Doritos met lichte pepertouch en een dipsausje, Bugles Cheese met kruiden- of geitenkaas en Lays Hot Wok Chilli. En nu ga ik van mijn zondagse tv-avond genieten met het laatste zakje Crokidos Crispy Cheese…

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *