Mosquito Coast

Na een half dagje rondlopen op de opendeurdag van mijn ex-hogeschool (Arteveldehogeschool, campus Grafische en Digitale Media te Mariakerke) bleken ook de aanwezige Gutenbergers wel zin te hebben in een culinair uitstapje. Met z’n zevenen kregen we echter (alweer) een njet te horen bij de Twilight (Verstaanbaar, want ongereserveerd en het was een zaterdagavond).

We besloten dan maar onze poging te wagen in Mosquito Coast in de Hoogpoort. Nadat ik enkele weken geleden voor de eerste keer dit ‘reiscafé’ bezocht als avondje uit met Gentse werkcollega’s en nadat ik er een weekje geleden plaats genomen heb op het dakterras om de cocktails uit te proberen, was gisteren het moment aangebroken om er een volledige maaltijd te verorberen.

De cocktails, lookbroodjes en tapas verlichtten de hongerigheid en portefeuille tijdens het wachten op de grote maaltijd aanzienlijk… Het slaatje met scampis in een sausje van safraan smaakte best ok, maar die in looksaus werden toch iets beter, maar nog niet verrukkelijk, bevonden. De wraps met boschampignons scoorden behoorlijk hoog en de Penne met mozarella en nog vanalles was, naar het schijnt, ook behoorlijk. Echte kreetjes als gevolg van de heerlijkheid en boven-verwachting-zijnde-tongstrelingen heb ik niet gehoord, maar het was allemaal best in orde en gezellig.

Met andere woorden: Mosquito Coast op de Hoogpoort 28 (aan de Groentemarkt, tussen LangeMunt en Korenmarkt) is zo’n café waar je in het goede gezelschap een hele avond kunt doorbrengen. Dit kan zowel met cocktails, tapas en een lekkere maaltijd als met enkele pintjes aan den toog. Zowel binnen aan één van de tafeltjes bij de ‘reisbibliotheek’ als buiten in het binnentuintje of op het dakterras.

PS: Let er zeker eens op als je op het dakterras zit. Vroeger stond er daar een kerk. Maar nu is die weg. (Het is toch een grapjas, die Karl.)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *