De Hopduvel

Een zaterdagavond in Gent ongereserveerd een tafel vinden is niet gemakkelijk te noemen. Onze hoop eens in het Chesscafé à volonté te gaan wokken kon zo niet doorgaan. Na ook bij een Mexicaan de woorden “nee, tzit vol vanavond” gehoord te hebben, waagden we onze kans bij de Hopduvel. We waren er al eens geweest en zijn er toen buiten gekomen met het besluit dat het best lekker en betaalbaar was, maar dat je veel geduld moest hebben voor de bediening. Groot was dan ook onze verbazing toen er op het terras aka binnentuin (omgeven door hoge muren waardoor het er quasi windstil is) maar pakweg de helft van de tafeltjes bezet waren en de meesten het bij een drankje en wat versnaperingen hielden. De bediening was dan ook een stuk vlotter. Er lagen zelfs nog twee mini-loempiatjes (4 euro) op ons aperitiefbord toen de hoofdschotel al geleverd werd. Een beetje te vlot dus… maar niet erg! De aanblik van de acht reuzescampis op de scampi-brochette (15,50 euro) liet ons nog met extra water in de mond genieten van de laatste mini-loempias. Met spijt ook geen scampis gekozen te hebben, was mijn pasta met pesto en zalm (11,50 euro) meer dan een troosteloze troostprijs. Het zag er heerlijk uit, het rook heerlijk en de smaak viel ook in diezelfde categorie. De anderhalve scampi die ik van mijn vriendin kon ontfutselen, maakte het helemaal perfect.

De hopduvel is op de Rokerelsstraat 10 verscholen achter een arbeidershuisje, maar laat u niet misleiden, want de nakomelingen van de keuken proeven aan een (te hoge) tafel op de binnentuin is een aanrader op deze dagen met een graadje meer.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *