Webhosting

Tegenwoordig is het hebben van een eigen persoonlijke website/blog helemaal geen uitzondering meer. Sites die blogs aanbieden op hun webservers floreren dan ook en de gratis webspace die je bij de meeste internetabonnementen krijgt (users.skynet.be, users.telenet.be, …) worden ‘goed’ gebruikt. (Goed is uiteraard relatief als je sommige sites bekijkt.) Wil je echter net iets meer opvallen op het wereld wijde web, dan neem je best een betalend webhostingpakket bij een daarin gespecialiseerd bedrijf. Dan krijg je je eigen domeinnaam, je kan PHP gebruiken eventueel in combinatie met een database, je bent makkelijker te vinden in Google, het oogt professioneler, etc. Ikzelf host mijn sites via twee webhostingproviders. Twilly.be, waarop u zich nu bevindt, wordt nu twee jaar gehost door Priorweb. Een Belgische hostingfirma die het van de concurrenten (die de prijzen meestal iets lager leggen) haalt door een goede en snelle service. Pakweg een jaar geleden hoorde men niets dan lof over Priorweb. De laatste maanden is dat echter veranderd en geven een aantal mensen slechte punten. Ik heb daar echter nog niets van gemerkt. (Ja, de mailserver heeft eens plat gelegen en de update van PHP 4 naar PHP 5 verliep niet zo vlotjes, maar zo’n zaken zijn van korte duur en die zullen bij alle hostingproviders wel eens voorvallen.)

De tweede is Zennerhosting. Een nieuwe opstartende webhostinggever momenteel in testfase. Zijn aanbieding geeft je veel waar voor je geld… De hosting daarvan gebeurt via Dreamhost. Hierop staat mijn portfolio thomaswillemsen.be. Dit is een webhostingbedrijf van over de oceaan, maar het biedt zeker deftige pakketten aan met een goeie snelheid. Zeker als uw site ook internationaal cliĆ«nteel over de vloer krijgt of je een zeer ruime hosting wil waarvan de aangeboden webspace u niet snel zal beperken, valt deze zeker te overwegen.

Start vandaag met je eigen website op een iets professionelere manier dan een *.tk-url en met veel meer webspace dan je gratis webhosting via telenet/skynet/…

Comments: 1

  • Michael Zenner April 14, 2006

    Lang leve zennerhosting zou ik zo zeggen, natuurlij k maar voor een beperkte groep tijdens de startup maar ooit .. zal dit publiek worden :)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *