Waarvan akte

Gisterenavond na de kijkcijferkanonnen De Parelvissers en Witse op één was er op Canvas de eerste aflevering van Waarvan Akte op Canvas.

In dit programma is er een centrale gast die in het wondermooie Andalousië ‘uitgehoord’ wordt over vier essentiële themas uit het mensenleven. De aktes van geloof, hoop, berouw en liefde komen aan bod. Binnen deze thema’s voert een onbekende en vervormde stem een gesprek met de gast. Pas bij de laatste akte krijgen ze elkaar te zien en kunnen ze het onder vier ogen (+ camera + X meerwaardezoekers) over de liefde hebben.

Gisteren was de centrale gast Bart De Pauw die het allemaal niet zo serieus opnam en ongelofelijk veel knipoogde naar de camera. De geheimzinnige stem bleek Pat Donnez te zijn, dezelfde stem die het Radio1-programma Titaantjes presenteert zondagochtend. Door de vleugjes humor die de Hr De Pauw er af en toe in verwerkte, was het programma best te pruimen… Vol levenswijsheid en gedachtengangen van een bijna-veertigjarige zevenentwintigjarige tv-bekende.

Ik hou van mensen, maar niet van de massa. Ken je airplanepeople? Zo van die mensen die iets minder slim zijn en zo goed als niets snappen. Als er dan weer eens een vliegtuig neerstort met zo 450 doden, dan denk ik dat dat allemaal mensen uit die categorie zijn… en die noem ik dan airplanepeople. Dat maakt het allemaal weer net iets minder erg.

(De quote die bij mij is blijven hangen… Ik garandeer geen 100% correctheid van de quote, maar daar kwam het wel op neer.)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *