Sites that rock!

Tijdens het surfen kom je soms sites tegen die je niet mag vergeten… Bij deze het parcours van een surftochtje.

Mijn startpunt was Veerle’s blog, de enige Belgische weblog uit mijn favorieten waar ik enkele keren per week wel eens een kijkje neem. In haar eerste post over de volledige redesign van haar blog vermeldt ze Mark Boultons uitleg en beschrijving over het designen met behulp van grid-systemen om zo zowel de proporties van pagina’s voor drukwerk als van webpagina’s esthetisch te laten overkomen. Dit gebeurt voor een groot stuk door wiskunde, want, zoals Mark Boulton het zelf zegt, “feel is an emotional reaction to construction, to mathematics”.

In zijn artikel raakt hij bij webdesign even de discussie aan of er ontworpen moet worden voor een schermresolutie van 800*600 of al voor 1024*768. Hij vermeldt dat sinds kort zowel A List Apart en StyleGala overgeschakeld zijn naar een breedte van 1024 pixels en dat deze wel eens het voorbeeld voor velen kunnen zijn. Op StyleGala aangesurft vreesde ik terug bij mijn start aan te zullen belanden, want Veerle’s Blog was er een recent entry met een zeer hoge score. Er staan echter massa’s andere megalinks op de site (wat niet verwonderlijk is de bedoeling van de site in acht genomen.) Bij de ‘top rated’ klikte ik dan maar op de tweede met een rating van 7.4. Web.burza: Superhero Edition is een Kroatische webdesign en -developmentfirma met een heerlijke website. Flash wordt gebruikt zoals het gebruikt zou moeten worden. Flash-knoppen en coole animatietjes die de usability van de site zeker niet verstoren. Verder valideert de site volledig (zelfs op xhtml 1.0 strict terwijl hij ‘maar’ op transitional ingesteld staat) en dan zijn er uiteraard de felle, aandachtstrekkende en contrasterende kleuren. Schitterend!

Terug naar Boultons grid-design. Hierin vermeldt hij ook StopDesign, een design-consulting-bedrijf van Douglas Bowman. Als laatste nieuwspost op deze site wordt het Mac-programmaatje High Priority de hemel in geprezen. Deze applicatie nestelt zich in de OSX-menubalk en geeft je aangemaakte ToDo-items uit iCal weer zonder dat je iCal hoeft op te starten. Handig! Ook op StopDesign in datzelfde artikel, spreekt Bowman over de iCal-file-viewer/parser PHP iCalender om je iCal-kalender op een bekijkbare manier online te zetten en dus nooit zonder agenda te vallen.

Dank aan de verschillende bovengenoemde sites om mij enkele uurtjes een aangename surfervaring te bezorgen en aan de vernoemde programma’s om mijn kalendergebruik de volgende x tijd nog wat vlotter te laten verlopen.

Comments: 3

  • Keukentafel March 06, 2006

    Tnx! Zien er fijne links uit, zal ik tijdens de middagpauze eens een uitgebreid bezoek brengen.

  • Nina July 08, 2006

    Interessante links, leuke blog

  • Julien August 10, 2006

    Inderdaad een interessante blog. Kom ook eens langs bij http://julienonline.be Daar ben ik ook begonnen met een blog en veel meer.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *