Bestanden ruilen

Stickers, postzegels, pins, bierkaartjes, flippos, voetbalprentjes, ik heb ze vroeger allemaal ooit wel geruild op de speelplaats. Met dat internet van tegenwoordig smacht uiteraard zo goed als iedereen naar een nieuwe manier om zaken te ruilen. eBay zeg je? Met geld ruilen enzo? Neenee, dat is wat te gecompliceerd. Wat je nodig hebt, is fileswapping! Op file-swap.com kan je een zelfgekozen bestand uploaden en in ruil… krijg je een random bestand, dat één van uw voorgangswappers heeft geupload, terug! De kans is zeer groot dat je een fotobestand terugkrijgt, maar ook txt-bestandjes, pdfs of korte filmpjes (maximumbestandsgrootte is 500 Kb) behoren tot de mogelijkheden.

Give one file, get one free!

Ik kreeg onder andere foto’s van een spoorweg, een familiefoto, een wmv’tje van iemand die met zijn scooter tegen een muur rijdt, een advertentie voor “women’s fitness”-toestanden, een wereldkaart zoals de USA de wereld ziet, een hond met z’n hoofd in een bokaal, een kabbelend beekje tussen rotsblokken en een aardbei. Niet al te veel soeps dus, maar best een geslaagde ruil voor wat files uit mijn dump-directory, en die moest ik achteraf niet eens deleten!

File-swap.com is één van die sites waar je je een minimum aan tijd mee kan bezighouden en die je ooit eens gezien moet hebben.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *