Flickr’s Tickr

Het is tijd voor een typisch mac-programma. Typisch mac, want pcgebruikers zouden er niet opkomen en pcgebruikers zijn geen smooth uitzicht gewoon en zouden het pure tijdsverspilling vinden. Tickr heet het programma en toont links, rechts of onderaan je scherm een balk waarin foto’s voorbijscrollen. Niet zomaar foto’s uit je iPhotoalbum, maar foto’s die Tickr rechtstreeks van Flickr haalt EN die als tag het woord of één van de woorden hebben die jij opgeeft. Heb je dus vlug een foto nodig van het één of het ander, typ het onderwerp in en wacht tot ze verschijnen. Dit is echter niet het leukste aan het programma. Typ je bijvoorbeeld “fish” in, dan zie je een bijna oneindige reeks vissen in alle mogelijke kleuren, vormen en aantallen over je scherm scrollen. Dat noem ik pas relaxatietherapie… en je kan ondertussen gewoon verderwerken. Tickr is volledig freeware, maar het kan je toch geld kosten als je je downloadlimiet niet in het oog houdt en het 24/7 laat opstaan.

Bekijk screenshot in groot formaat
Klik om screenshot in groter formaat te zien!

Enkele extra wetenswaardigheden:
Nog niet genoeg van die vissen, maar je wilt toch iets meer afwisselling? Als je verschillende tags naast elkaar typt, gescheiden door een spatie, zal het als AND aanzien worden. De OR-functie bestaat echter ook, al is deze niet zo zelfbedruipend. Door voor een zoekopdracht het pipe-karakter* te typen, wordt er naar de aparte woorden gezocht en krijg je een mix te zien. (Momenteel geniet ik van “|fish people fire”.)

Ga je met de muis over een foto, dan krijg je extra informatie zoals de titel en de andere tags die eraan verbonden zijn. Rechtsklik/ctrl-klik je, kan je de oneindige fotostream pauseren. Dubbelklik je, dan ga je naar de Flickrpagina van die afbeelding.

Nog een extraatje is dat je geen enkele foto twee keer hoeft te aanschouwen, want er wordt een cache bijgehouden (die je, indien gewenst, zelf kan leegmaken.)

Veel Tickr-plezier!
Tickr homepage — Tickr download (Versiontracker)Tickr-ontwikkelaar David Young’s blog * Het pipe-karakter (|) is een veelgezocht karakter op een mac-toetsenbord. Staat dit ingesteld op Belgisch, dan vind je het opstaand streepje terug door option-shift-L in te drukken. Je kan het ook bereiken via wijzig – speciale tekens – op categorie – interpunctie. Daar staat het ergens tussen.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *