Orkut

Orkut is een vriendencommunity in samenwerking met Google… Blijkbaar al eeuwen oud (22 januari 2004) maar het is pas enkele dagen geleden in mijn ooghoeken opgedoken. Er bestaan honderden dergelijke sites en telkens er een mail binnenkomt die mij uitnodigt mij in zo’n community in te schrijven, wordt die onmiddellijk verticaal geklasseerd.


Er kwam deze keer dus geen uitnodigingsmail binnen. Ik meldde mij aan bij Google en bekeek “Mijn account“. Op die pagina zag ik een link naar de Google-dienst “Orkut“. Die naam zag er mysterieus uit en ik klikte mij er naartoe. Verder dan het inlogscherm geraakte ik echter niet. Enkel op uitnodiging… Dat prikkelt natuurlijk de nieuwsgierigheid. Eigenlijk wilde ik wel eens weten waarom mensen in zo’n “virtuele sociale gemeenschappen” willen zitten. Welke meerwaarde schuilt er achter de inlogschermpjes?

Google kwam met de oplossing! in deze thread op GmailForums.com hoef je enkel je naam en e-mailadres op te geven en enkele uren later heb je je Orkut-uitnodiging binnen. Een zekere Fred D. was mijn gulle schenker. Hup hup inloggen… hmmm… het blokkeerde al bij één van de stappen waar ik mijn profiel kon vervolledigen. Maar geen nood, opnieuw ingelogged en het liep terug netjes.

orkut

Op het eerste gezicht zaten er precies niet veel mogelijkheden in, behalve dat je kan zoeken naar mensen en dat liefst met foto, ahja! Dan maar enkele vrienden uitgenodigd. Enkelen kon ik overtuigen een account aan te maken en al vlug was de eerste vriend binnen! Een resem mogelijkheden barstte los! Ik kon de vriend beoordelen op vlak van coolheid, sexyheid en betrouwbaarheid door middel van één, twee of drie icoontjes aan te klikken! Ik kon mijzelf fan maken van die persoon door een ander icoontje aan te klikken! Het geven van een mening over een persoon en die aan het profiel toekennen zit ook bij de mogelijkheden! Maar let op, er is nog meer! Ik kan die persoon ook een bericht sturen dat toekomt in zijn/haar persoonlijke mailbox! En zo heb ik alle functionaliteiten wel gehad…

Kan er mij aub iemand uitleggen wat de momenteel 12 183 637 leden er zo fun aan vinden? PS: ik wil je orkutvriendje zijn! (Zoeken op “twilly” should do the trick.)

Comments: 1

  • lenylce reis January 22, 2007

    ola desejo encontrar novas amizades….

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *