Keynote

Steve Jobs doet het toch maar weer… Een aantal mac-fan-sites, die zijn Keynote op MacWorld tekstueel live feeden, platleggen wegens te veel pagerefreshes en zijn eigen Apple-store quasi onbereikbaar maken wegens te veel hits. Wat bezielt ze toch, die Macfreaks? Keynote

Ja, ik geef toe, ik heb het zelf ook met een half oog gevolgd. Samen met tienduizenden anderen als ‘eerste’ op de hoogte zijn van de nieuwe updates die Apple klaargestoomd heeft, het is iets wat je niet mag missen. Desalniettemin moet ik mij nu afvragen of het dat deze keer wel waard was. Wat is er vernieuwd…

  • Nieuwe widgets… juij! Samen met de OSX-update naar 10.4.4. (pfew.)
  • iLife ’06 met wat updates en een nieuw programma iWeb (bloggen met foto’s, video, … en dat via .Mac.) (Maar geen FrontRow 2.0.) (pfew.)
  • iWork ’06, ja, inderdaad, hierin zijn ook enkele zaken vernieuwd! (Maar geen Numbers.) (pfew.)
  • iMac: een hardwareupdate. Nu met de Intel Core Duo-processorchip. Een heel pak snelheidswinst, maar alle andere specificaties blijven gelijk. Ik heb medelijden met de mensen die pas een nieuwe iMac G5 gekocht hebben. (pfew.)
  • MacBook Pro. De PowerBooks zijn dood. Intel heeft z’n weg naar binnen gevonden. De MacBook komt momenteel enkel in 15,4″, maar wel met verbeterde helderheid van het scherm. Een ingebouwde iSight ontbreekt ook niet. Te krijg vanaf 2100 euro. (pfew.)

Niets spectaculairs dus… of ligt dat aan mij en verwachtte ik te veel en te ingrijpende veranderingen? Of ben ik nog niet lang genoeg Maccer (een klein jaar) om de schitterende vernieuwingen in te zien? Of ben ik nog niet voldoende ge√Įndoctrineerd?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *