Gevelsteen

De Wienerberger SAS Antraciet wordt reeds enkele maanden niet meer geproduceerd door het sluiten van de specifieke oven. Jammer, want hij had de ideale eigenschappen om visueel de robuustheid en massieve massa van het huis in zijn geheel te benadrukken en door het verlijmen ook elke steen, met zijn uitgesproken nuances, apart te benadrukken.

Het alternatief vonden we in de Zwart Super van De Saegher (ook gekend als de Wijngaard 9). Deze is iets anders van vorm, maar heeft ook een uitgesproken nuance, heeft ongeveer dezelfde zwartheid (misschien iets bruinachtiger waar de Wienerberger grijzer was – in het echt lijkt ie trouwens altijd een stuk zwarter dan op foto) en is beschikbaar als U-steen. Dat laatste zorgt ervoor dat we de stenen niet moeten verlijmen, maar dat ze gewoon gemetseld kunnen worden en toch het uitzicht van een verlijmde, zeer dunne voeg blijven behouden. Dat bespaart de meerkost van het lijmen, maar ook de meerkost van het voegen (wat bij normaal metselwerk wel gedaan zou worden).

Gevelsteen Zwart Super De Saegher
De Saegher Zwart Super / Wijngaard 9 (referentiewoning)

Comments: 5

 • Anke February 27, 2010

  Mooie keuze van gevelsteen. Wij hadden ook graag antraciet SAS gehad van terca en zijn nu ook verliefd op de zwarte van desaegher. Weten jullie nog of de rpijs te vergelijken valt van de twee?
  Veel succes met de bouwwerken.

 • Thomas March 08, 2010

  Door het niet lijmen, maar ‘gewoon’ en dus goedkoper vermetselen (en toch hetzelfde uitzicht behouden) met het U-steen-principe, kwam de totaalprijs incl. verwerking inderdaad op ongeveer hetzelfde neer.
  Alleszins geen grote extra hap uit het budget dus :)

 • David June 25, 2010

  Is dat opkantje van die u-steen geen risico qua fragiliteit? Welke garanties geeft de producent?
  Groeten en proficiat met je blog.

 • Alain November 04, 2010

  Beste, wij hebben ook voor deze steen gekozen ! maar ff een opmerking wat betreft vorige mails, als je deze steen gewoon vermetselt dan is de kans groot dat je deze na een aantal jaren er gewoon afkomt, losbrokkelt ! daarom dat ze verkiezen deze te dunbedmetselen, ligt tussen lijmen en metselen
  Ze zouden as maandag starten dez te metselen doch deze vraag, Kan deze steen gewoon vermetselt worden en wat na 10 ta jaren? want gewoon metselwerk is niet bestand tgn water en winters daarom een voeg en deze word niet meer gevoegd hé
  Kan iemand ons snel een duidelijk antwoord mailen of bel naar 0497.417.123

 • gerrit March 28, 2012

  heeft iemand nog een partij wijngaard 9 steen over?
  wij hebben er tekort
  ik wil betalen

  mvg,

  gerrit

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *