Architectuur, onze stijl.

Overmorgen Volgende week is het zover, dan krijgen we een eerste zicht op de richting waarin de architect aan het denken is. Dan zullen we zien of hij onze kijk op het wonen goed omgezet heeft in een eerste voorontwerp. Spannend.

Ondertussen nog een overzicht van andere huizen waar we ons zeker in een deel of zelfs in het geheel kunnen vinden.

House of Depth
House of Depth, van FORM / Kouichi Kimura (Japan)
Een gesloten, stedelijk huis op een (klein) lot van 10×23 meter wat toch lichtheid, openheid en contrasten uitstraalt. Minimalistisch, zwart/wit met accenten.

Valentin
Valentin apartment, van ECDM (Frankrijk)
Het interieur van een appartement op 50m². Klein, maar het ziet er toch zeer leefbaar uit. Al zou ik aan de slaapkamerkubus moeten wennen. Het grote nadeel van de open getrokken ruimte is het gebrek aan een rommel-plaats. Maar qua gevoel sluit het zeker aan aan wat we in onze ‘leefkeuken’ willen creëren.

House Kempeneers
House Kempeneers, van JDS Architects (België)
Zet dit in een witte crepie (met de hoop dat hij niet vuil wordt) en ik ben ook fan van de buitenkant. Er heerst binnen alleszins een groot ruimtegevoel door de hoogteverschillen, de vele lichtinval en de grote vloertegels.

L House
L House, van Philippe Stuebi (Zwitserland)
Veel ruimte, veel glas, eenheid met de tuin, wit met contrastkleuren, vreemde vorm, …

House N
House N, van Sou Fujimoto (Japan)
Een, letterlijk, open huis dat in onze contreien totaal onbruikbaar en onnuttig is, maar qua concept en ruimtegevoel kan het best tellen. Wit, open, perfect nagedacht over de ruimteverdeling en de benodigde privacy op elke plek.

En het ideaalscenario is nu dat we binnen enkele maanden ons finaal ontwerp hier tussen zetten en dat niemand het een vreemde eend in de bijt vindt. Inclusief wijzelf.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *